Selecteer een pagina
ZOA Irak

Locatie: Irak
Status:
Lopend project

Categorie: Maatschappij

In de bergen van Iraaks Koerdistan houden christelijke gemeenschappen van een minderheidsgroepering vol, ondanks generaties van vervolging, ecenomische tegenslag en oorlog. Iraaks Koerdistan is een autonome regio binnen het land en heeft stabiliteit ervaren gedurende de laatste 20 jaar. In de Subna vallei in het gouvernement Dohuk zijn er 8 christelijke gemeenschappen. Dit gebied lijdt onder een gebrek aan mogelijkheden tot levensonderhoud. ZOA heeft in samenwerking met de lokale hoofdpartner CAPNI een project met als hoofddoel kennis, vaardigheden en ondersteuning te verschaffen aan de lokale bevolking zodat zij zelf kunnen voorzien in hun levensonderhoud en productiviteit hieruit kunnen behalen.

Het is een hoopvol project waarin de lokale bevolking binnen de 8 gemeenschappen perspectief geboden wordt op voedselzekerheid, een duurzame bron van inkomsten en een waardig bestaan.

Maatschappij is een deel van ons bestaan.

Het welzijn van anderen in onze leefomgeving gaat ons allen aan.

Bekijk de locatie

Contact

Stichting De Pagter Fonds
Postbus 451
2990 AL Barendrecht
Telefoon: (0180) 64 76 52

ANBI

Stichting De Pagter Fonds bezit de ANBI status. Een ANBI is een instelling die het algemeen belang dient en geen winstoogmerk heeft.